Це - потрібно знати!!!
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Пн, 20.05.2024, 09:11
Вітаю Вас Гость | RSS
Сторінки
Додати сайт
Радіо online
Статистика

Всього 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

ДжерелоТуристичний космічний корабель SpaceShipTwo компанії Virgin Galactic здійснив свій перший самостійний політ. Літак-носій вивів SapceShipTwo на висоту понад 13 тис. м, після чого космічне судно відстикувалося і через 11 хв. приземлилося в аеропорту призначення, повідомляє BBC.

Пілоти не стали запускати власн ... Читати далі »

Переглядів: 618 | Додав: CAMARAD | Дата: 11.10.2010 | Коментарі (0)

Півтора року в умовах радіації, жорстких перепадів температур і вакууму, що висмоктує будь-яку вологу. Важко повірити, що крихітні бактерії здатні пережити таке "знущання". Проте скромні підкорювачі космосу продемонстрували витривалість, чим не тільки порадували, але й здивували астробіологів.

Цікаве дослідження провели вчені з британського Відкритого університету (Open University). Вони взяли кілька шматочків скелі і відправили їх на орбіту. Ці камені були закріпленні зовні європейського модуля Міжнародної космічної станції. При цьому поверхні цих каменів покривали колонії мікроорганізмів

На подив авторів дослідження, виявилося, що бактерії залишилися в живих. Нині вони повернені на Землю і процвітають в одній з лабораторій Відкритого університету.

Як саме мікроби примудрилися винести вплив відкритого простору - біологи поки не знають. Є лиш ... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: CAMARAD | Дата: 11.10.2010 | Коментарі (0)

У Херсоні вбили відомого художника і його дружину

У місті Херсон сталося подвійне вбивство. Жертвами злочинців стали відомий художник і альпініст, член Національної спілки художників України Олександр Бережний і його дружина.

Як повідомляє "Комсомольська правда в Україні", згідно з інформацією правоохоронних органів, вбивство сталося 10 вересня близько 17:00 за місцевим часом, в квартирі Бережнихна вулиці Горького. Злочинці завдали сімейній парі безліч ножових поранень, а дружині художника навіть перерізали горло.

На місці злочину зараз працює слідчо-оперативна група. ... Читати далі »

Переглядів: 815 | Додав: CAMARAD | Дата: 13.09.2009 | Коментарі (0)

 

Американським дослідникам вдалося отримати детальну тривимірну карту Титана, яка доводить існування на цьому супутнику Сатурна кріовулканів (вулканів, які "працюють" на воді, аміаку чи метані). Свої результати учені доповіли на астрономічній конференції в Техасі.

Карта була складена після аналізу фотографій Титана, зроблених апаратом "Кассіні" (Cassini). На ній добре видно гора заввишки близько 1200 метрів, а також утворення, що нагадують застиглі потоки лави.

Раніше деякі фахівці передбачали, що дані об'єкти є древнім застиглим метаном (наявність вуглеводнів на супутнику Сатурна вважається доведеним фактом). Нова тривимірна карта, проте, дозволила вченим в ... Читати далі »

Переглядів: 773 | Додав: CAMARAD | Дата: 31.08.2009 | Коментарі (0)

 

Патріарх Кирило відзвітував Медведєву про свій візит в Україну 

07.08.2009 Предстоятель Російської православної церкви зустрівся з президентом Росії Дмитром Медведєвим і поінформував його про результати своєї поїздки до України, повідомляє прес-служба Кремля.

«Мені цікаво дізнатися Ваші враження від відвідування України. У нас останнім часом досить складні відносини, і нас це не тішить. Звичайно, для нас дуже важливі Ваші оцінки для того, щоб вибудовувати свої стосунки і в державній лінії в тому числі», – заявив на початку зустрічі Медведєв.

Зі свого боку, патріарх відзначив, що поїздка до України стала, «мабуть, одним з на ... Читати далі »
Переглядів: 756 | Додав: CAMARAD | Дата: 31.08.2009 | Коментарі (0)

Міжнародна група астрономів, що займається вивченням будови Чумацького шляху (Молочного шляху, Milky Way), зуміла виявити наслідки зіткнення нашої галактики з іншою галактикою, яке трапилося приблизно 1,9 млрд. років тому.

Наслідком того давнього зіткнення стало те, що деякі кластери (групи) зірок неподалік нашої Сонячної системи і досі рухаються з незвичайно високими швидкостями порівняно з іншими в галактичному диску, також ще й досі чутно надзвичайно низькочастотний "дзвін" (вібрація всього Чумацького шляху).

Про те, що Чумацький шлях “дзвенить”, астрономам стало відомо років десять тому, пояснює один із співавторів даної роботи професор Кен Фріман з Науково-дослідної школи астрономі ... Читати далі »

Переглядів: 970 | Додав: CAMARAD | Дата: 31.08.2009 | Коментарі (0)

24 липня 2009 p.

Нещодавно супутник NASA зафіксував потужний спалах гамма-випромінювання. Незабаром кілька наземних телескопів також звернули свої “погляди” на потрібну ділянку неба. Розрахунки показали, що ця подія сталася лише за 630 мільйонів років після Великого вибуху. Тоді вік Всесвіту становив лише 5% від нинішнього. Це найдавніша із зафіксованих вченими подій, що одразу отримала офіційне підтвердження декількох інституцій. 

Вибуху дали кодову назву GRB 090423, що означає спалах космічного гамма-випромінювання (gamma-ray burst - GRB).


Пізніше з’ясувалося, що загиблій зірці було близько одного мільйона років і була приблизно в 30 разів більша за Сонце.

Першим зареєстрував 10-секу ... Читати далі »
Переглядів: 825 | Додав: CAMARAD | Дата: 23.08.2009 | Коментарі (0)


14 серпня 2009 p.
Згідно доповіді Національної академії наук США, американському аерокосмічному агентству NASA не вистачає грошей, щоб виявляти астероїди, які загрожують Землі.

У доповіді йдеться, що Конгрес довірив NASA місію з виявлення астероїдів ще в 2005 році, але гроші на це не були виділені, а необхідних для цього телескопів у агентства не було. Окрім цього, угода між американським конгресом і NASA передбачала знищення до 2020 року близько 90% потенційно небезпечних для Землі астероїдів.

За оцінками фахівців NASA, існує близько 20 тисяч астероїдів і комет, які можуть зіткнутися із Землею. Всі вони в діаметрі більше 140 м. Зараз вченим відомо про розташування 6 тис. подібних об'єктів. Астероїди діаметром від 140 м до 1 км здатні знищити цілий регіон.

Минулого місяця астрономи NASA спостерігали зіткнення великого астероїда з Юпітером, в результаті якого на планеті утворилася воронка величиною із Землю. ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: CAMARAD | Дата: 23.08.2009 | Коментарі (0)

Італійському фізику Лоренцо Макконе (Lorenzo Maccone) удалося пояснити спрямованість руху часу з точки зору квантової механіки.

Відомо, що багато фізичних законів володіють інваріантністю відносно заміни часу t на -t (так звана T-симетрія). Проте, як видно із спостережень, в часу є виділений напрям, тобто події слідують одне за іншим і існує поняття причини і наслідку.

Наприклад, в термодинаміці система прагне зайняти стан із максимальною ентропією (міра безповоротного розсіювання енергії). Тому стани міняються у бік зростання ентропії.

В рамках нової роботи Макконе застосовує квантовий підхід, аналогічний термодинамічному, для пояснення напряму часу у Всесвіті в цілому. Для цього він використовує поняття так званої інформаційної ентропії, яка є мірою хаотичності інформації.

Щоб пояснити суть своєї теорії Макконе пропонує наступну схему.

Уявімо, що є одержувач інформації Аліса. Вона отримує атом від свого друга Боба і ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: CAMARAD | Дата: 23.08.2009 | Коментарі (1)

Щорічна відпустка керівників України стала ілюстрацією їхніх політичних перспектив.

Дозвілля Ющенка нагадувало поведінку людини, яка вже досягнула мети свого життя і найближчим часом не планує електоральних перемог.

У деякій мірі те, як відпочивав президент – це виклик суспільству, враженому кризою.

Разом з Ющенком до Криму виїхала його родина включно з подругами Віталіни, які взагалі-то не підпадають під державне утримання. Президента супроводжувало керівництво секретаріату на чолі з Вірою Ульянченко, офіс президента, служба звернень громадян і навіть прес-служба.

Для них усіх відпустка була за системою "все включено". Переліт – державним коштом. Проживання – державним коштом. Оформлено це було як "відрядження".

Людей було стільки, що всі навіть не влізли в літак Іл-62 авіакомпанії "Україна", яким користуються перші особи держави.

Свою відпуску Ющенко провів у резиденції в Мухалатці, а тривала вона з 31 липня по 18 серпня. І нехай ... Читати далі »

Переглядів: 739 | Додав: CAMARAD | Дата: 21.08.2009 | Коментарі (0)

1 2 3 »
Форма входу
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Розділи
Пошук по сайту
Пора року

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz